Sodalı Banyolu Börek: Kabarıklığı ve Lezzetiyle Sofraların Yıldızı!
Sodalı banyolu börek, fırında kabardıkça büyüyen eşsiz bir lezzet. Maden suyu ile hazırlanan bu tarif, çıtırlığı ve yumuşak iç dokusuyla sofraların vazgeçilmezi olacak.

Mutfakta tekdüzelikten bıkanlar ve altın kıvamda çıtır böreklerin hayalini kuranlar için yeni bir keşif: Sodalı banyolu börek. Adı bile oldukça ilgi çekici, değil mi? “Banyolu” ifadesiyle dikkatinizi çeken şeyin aslında burada saklı olan sır olduğunu belirtmeliyim. Bu tarif, böreğin yalnızca lezzetini artırmakla kalmıyor; aynı zamanda ona muazzam bir kabarıklık katıyor. İşte, bu harika tarifin detayları ve nasıl hazırlanacağına dair adım adım rehber…
GEREKEN MALZEMELER
2 adet yufka
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
450 gram lor peyniri
1/2 demet taze maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
HAZIRLANIŞI
- Yufkayı geniş bir tezgâha açın. Üzerine eritilmiş tereyağını dökün, ardından diğer yufkayı da ekleyip ona da aynı şekilde tereyağını sürün.
- İki kat halindeki yağlanmış yufkayı 12 eşit üçgen parçaya kesin.
- Her üçgenin geniş kısmına lor peynirli ve maydanozlu harçtan koyun, sonra yan kenarları katlayarak rulo şeklinde sarın.
- Tüm börekleri soda dolu bir kabın içerisine yerleştirin ve 10 dakika bekletin.
- Dinlendirdiğiniz börekleri soda çözeltisinden çıkarın, hafifçe sıkıştırarak fırın tepsisine serdiğiniz pişirme kağıdının üzerine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN