Bayram Sofralarınızı Şenlendirecek Mahlepli Susamlı Kurabiye Tarifi!
Mahlep aromasıyla nostaljik bir yolculuğa çıkmaya hazırlanın! Dışı susamla kaplı ve içi kıyır kıyır olan bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi bir şölen haline getirecek. Geleneksel tatları sevenler için kaçırılmayacak bir seçenek: Mahlepli susamlı kurabiye!

Çay saatlerinin en sevilen lezzetlerinden biri, hiç kuşkusuz ev yapımı kurabiyelerdir. Dış kısmı altın sarısı susamlarla kaplı, içerisindeyse mahleple dolup taşan bir kurabiye hayal edin… Ağızda eriyip giden bu lezzet, damağınızda silinmez bir tat bırakıyor. Bugün sizlere, geçmişten günümüze ulaşan ve nostaljik bir değeri bulunan mahlepli susamlı kurabiye tarifini tüm incelikleriyle sunuyoruz. Hazırsanız, evinizdeki hava mis gibi kurabiye kokusuyla dolsun!
GEREKEN MALZEMELER
1 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Bulamak için:
1 küçük kase pekmez (su ile karıştırılmış)
1 küçük kase susam
HAZIRLANIŞI
- Tüm malzemeleri un hariç bir araya getirin.
- Unu da ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Önce pekmezli suya, ardından ise susama bulayın.
- Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!